30 Eylül 2014 Salı

KABAK KIZARTMASI

Oldum olası kabak kızartmasını sevmem. Kabak bizim evde sadece mücver ve kabak graten şeklinde tüketilir. Ama dün nette dolanırken uzun zamandır gördüğüm ama bir türlü denemeye fırsat bulamadığım sodalı kabak tarifine tekrar rastlayınca akşama denemeye karar verdim. Sodalı kabak kızartması ile ilgili iki ayrı tarif var internette, birincisinde kabaklar çiğ şekilde soslanıp kızartılıyor diğerinde ise 5 dk tuzlu kaynar suda haşlanan kabaklar soslanıyor. Ben birinci tarifi denedim. Bire bir  orjinal tarife sadık kalmadan yaptığım kendi tarifimi paylaşayım.
4 adet orta boy kabağı verev şekilde kesip un soda yumurta sarımsak, dere otu  ve baharat karışımından oluşan sosa buladım. Soda ve unun miktarlarını göz kararı ayarladım, zira kıvamı bulamaç şeklinde olacak ki kabaklara tutunabilsin. 20 dk kadar ben başka şeylerle uğraşırken sosun içinde beklemiş oldular. Sonrası kolay kızgın yağda iki tarafı da pembeleşene kadar kızartmak o kadar. Biz beğendik. İkinci bir kez denersem kabakları önceden 5 dk kadar haşlamayı düşünüyorum. Sadece iki tarifi kıyaslamak anlamında. 
Yanına da iki ayrı sos hazırladım . 
İlki kırmızı soğan, sarımsak, dereotu, baharat (isteğe göre) nar ekşisi domates püresi ve sızma zeytinyağını rondoda geçirerek yaptığım bir dip sos. 

 İkincisi ise süzme yoğurt, mayonez ve sarımsak karışımı

Denemek isteyenler için şimdiden afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder