4 adet orta boy kabağı verev şekilde kesip un soda yumurta sarımsak, dere otu ve baharat karışımından oluşan sosa buladım. Soda ve unun miktarlarını göz kararı ayarladım, zira kıvamı bulamaç şeklinde olacak ki kabaklara tutunabilsin. 20 dk kadar ben başka şeylerle uğraşırken sosun içinde beklemiş oldular. Sonrası kolay kızgın yağda iki tarafı da pembeleşene kadar kızartmak o kadar. Biz beğendik. İkinci bir kez denersem kabakları önceden 5 dk kadar haşlamayı düşünüyorum. Sadece iki tarifi kıyaslamak anlamında.
Yanına da iki ayrı sos hazırladım .
İlki kırmızı soğan, sarımsak, dereotu, baharat (isteğe göre) nar ekşisi domates püresi ve sızma zeytinyağını rondoda geçirerek yaptığım bir dip sos.
Denemek isteyenler için şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder