Bugünde tamamen kendi uydurduğum bu kremalı börek tarifi paylaşmak için uğradım.
Malzemeler
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 küçük paket sosis
1 kavanoz garnitür
1 paket krema
4 adet yufka
Daha dünkü postumda ölçülü tarif vermeyi sevmiyorum demiştim ama bu sefer böyle oldu.
İç harcı için soğan ve biberleri yumuşayana kadar pişirip sosis ve garnitürü ilave ettim. Harcın biraz soğumasını bekledikten sonra bir paket kremayı da ilave ettikten sonra alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi sardım . Krema zaten yağlı olduğundan yufkaya sadece çok az ayçiçek yağı ve su karışımı sürdüm. Daha sonrası malum, yumurta sarısı ve susam.
Ben açıkçası pişirme işlemi için hiç bir zaman süre tutmuyorum piştiğini anlayınca kapatıyorum o kadar. Zira herkesin fırının farklı bir ayarı var o nedenle sadece 200 derecede pişirdiğimi söylemem yeterli sanırım. Belki buna benzer bir tarif deneyen vardır ama ben ilk kez kremalı bir börek yaptım ve ev halkı tarafından çok da beğenildi.Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir.
İç malzemem bitip geriye de 2 tane yufkam kalınca kalan 2 yufka içinde klasik kıymalı patatesli harç hazırladım. Anlayacağınız dün akşam ev halkı böreğe doydu.
Bugün işin son günü genel olarak bu hafta iş yeri sakinde ben de fırsat bu fırsat deyip son iki postu ekleyebildim. Ama haftanın son günüyle sakin ve mesut günlerimizin de sonu geldi. Benden şimdilik bu kadar.
Hafta sonunuz keyifli geçsin, sevgiyle kalın....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder